Workshop Leuker Leren & Humoristisch Schrijven
(De Speld & CoVince)

Datum evenement:

26 maart 2020

Tijd evenement:

13:00

Locatie evenement:

CoVince Innovations

Grappig schrijven is een vak apart.

De kans is groot dat je de plank misslaat, of juist te braaf blijft. En hoe kun jij dit soort humor ook toepassen in je leerprogramma’s en je schrijven? In deze workshop lichten we dat toe en lever je direct een humoristische tekst af.
 
 

Programma

Deel 1
13:00: Leuker Leren met high tech leermiddelen (door CoVince)
14:00: Demo’s
14:30: Break & netwerken
 
Deel 2
15:00: Humoristisch schrijven (door De Speld)
16:00: Schrijven
17:30: Afsluiting & borrel
 
 

Leuker en effectiever leren met high tech

Psychologie, technologie en beleving
Het leren van nieuwe vaardigheden kost vaak veel tijd en geld, en daarnaast is het lastig te plannen naast de alledaagse activiteiten. Veel organisaties zijn daarom overgestapt op e-learning in de vorm van online of video-gebaseerd leren. Uit onderzoek blijkt dat slechts 15% van de cursisten e-learninglessen volledig afrond. Hoe komt dat? Is het niet leuk genoeg?
 
Wat leer je?
Tijdens deze inspiratiesessie leer je over het toepassen van nieuwe technologie om het leren persoonlijk, interactief en immersive te maken. Om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, is het cruciaal om de principes van leren vanuit een breinperspectief te begrijpen. De functionele organisatie van de hersenen en de geest hangt namelijk af van en profiteert positief van ervaring, visualisatie en associatief denken. CoVince neemt je mee in allerlei concrete voorbeelden, die op het oog ver weg liggen, maar nu al mogelijk zijn om zelf te configureren vergelijkbaar met WordPress. CoVince zet psychologie en technologie in om van leren een avontuur te maken. Een wereld van Artificial Intelligence, Virtual Reality, Augmented Reality: nieuwe technologie die inspeelt op al onze zintuigen en emoties, waarmee we de breinwetten die hier aan ten grondslag liggen, optimaal kunnen benutten. Hiermee komen leermogelijkheden naar voren op thema’s die voorheen uit boeken, praktijkopdrachten of e-learning niet mogelijk waren.
 


 

Met de nieuwste technieken zorgt CoVince voor belevenissen die je niet snel vergeet. Daarbij is emotie een belangrijke factor. En wat is emotie zonder humor? Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een Speld Quiz? Een wrap-up om de leerstof extra te laten landen en tegelijk een ontspanningsmoment. Of een interactieve Speld video explainer? Tijdens de sessie belichten we een aantal voorbeelden die je kunt toepassen binnen je bedrijf.

 

 

Wat ga je ervaren?
• Ervaar in een 360 graden beleving hoe het is om met een directe en veeleisende manager om te gaan.
• Ervaar mindfullness op basis van realtime feedback obv jouw hersenactiviteit dmv EEG.
• Doe een anatomieles met augmented reality.
• Ervaar realtime feedback op stemgebruik via bone conduction.
• Leer presenteren in virtual reality m.b.v. artificial intelligence. Deze journey behoort tot de top vijf in de categorie ‘IT-project van het jaar’ in het onderwijs voor de Computable Awards 2018.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat feedback geven via virtual reality hetzelfde rendement heeft als face-to-face, dit betekent dat we de tijd van docenten en coaches beter kunnen inzetten. Daarnaast wordt de feedback als meer gedetailleerd ervaren, wat leidt tot concrete punten om aan te werken.

Humoristisch schrijven

Bijna iedereen heeft humor, maar niet iedereen weet hoe hij/zij grappig moet zijn
In de workshop Humoristisch Schrijven die wordt gegeven door schrijvers en performers van De Speld, leer je in 2,5 uur om humoristisch te schrijven. Uiteraard zit de workshop boordevol voorbeelden van de beste koppen van De Speld.
 

 
Wat leer je?
• De basisbeginselen van humoristisch schrijven
• Hoe je een goed satirisch stuk schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken.
• Hoe je een geslaagde kop maakt.
• Hoe je ideeën kunt verzamelen en grappen kunt maken over alles wat er in de actualiteit gebeurt.
 
 

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met leren, copywriters, social content creatives en (web-)redacteuren die nu al humor gebruiken in hun communicatie, of dat willen gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groepen collega’s of klantevents waarbij het belangrijk is dat deelnemers zich creatief en grappig op de kaart zetten.
 
 

De aanbieders

De Speld
De Speld bereikt met haar humor met een boodschap maandelijks miljoenen jongeren. En dat doet ze al 12 jaar. In die periode is De Speld meer geworden dan een website. We hebben meer dan een miljoen volgers op social media. Grote merken hebben al samengewerkt met De Speld en branded content gemaakt. We geven boeken uit. En volgend jaar staan we in de grote theaters.
 
CoVince
Bij CoVince hebben we een eenvoudig doel: leren leuker en effectiever maken. Om dit te bereiken hebben we een high tech leerplatform ontwikkeld waar gebruikers sociale vaardigheden, theoretische kennis en praktische vaardigheden kunnen opdoen met nieuwe technologie zoals VR / AI / AR / Sensoring. De theorie wordt gevisualiseerd en persoonlijke gegevens worden gemeten. We gebruiken algoritmen om het leerproces te personaliseren en avontuurlijk te maken. Hierdoor ervaren gebruikers meer plezier tijdens het leerproces en verhogen ze het rendement op leren.
 

Het CoVince Adventurous Learning-platform werd begin 2019 officieel gelanceerd tijdens de CES in Las Vegas als onderdeel van de geselecteerde Nederlandse delegatie onder leiding van Prins Constantijn van Oranje en is CoVince winnaar van de “Leading Innovator Awards 2019” voor Leading Minds in Immersive VR Learning.


 

VANWEGE HET CORONAVIRUS WORDT DIT EVENT VERPLAATST.
Vragen? Mail naar learn@covince.com.

Sorry, Event Expired

Locatie evenement:

Totaal aantal plaatsen: 15
  • CoVince Innovations
  • Utrechtseweg 33
  • Zeist
  • Utrecht
  • Nederland
Share This Events:
Demo or insights?