Gemeente Rotterdam start met Obeya VR meetings

 

Gemeente Rotterdam start met VR meetings

CoVince en Gemeente Rotterdam zijn een pilot gestart. Vanuit programma G-ICT onderzoekt Gemeente Rotterdam met het CoVince platform hoe zij virtueel aantrekkelijker en effectiever kunnen vergaderen met behulp van de Obeya methode.

De kracht van Obeya komt voort uit interactie (het gesprek) met het team. De visuele informatie in de fysieke ruimte geeft hierbij veel ondersteuning. Hoe kunnen we in deze digitale tijd, de manier van samenwerken verbeteren en leuker maken? Kan virtual reality hierbij ondersteunen? Praktisch wordt onderzocht:

✓ Hoe we in de virtuele Obeya Rooms meer inzicht en effectiviteit kunnen realiseren, door het toevoegen van extra dimensies zoals 3D omgevingen, live audio, videostreams, rond kunnen lopen.
✓ De koppeling met het whiteboard platform Miro, zodat deze informatie ook real time zichtbaar is in de 3D omgeving én er geen dubbele handelingen (zoals het overtypen) uitgevoerd hoeven te worden.
✓ Het toevoegen van fun factors en interacties zoals eigen avatars, maar ook handshakes, schouderklopjes en samen op successen proosten in het café.

Kickoff Gemeente Rotterdam Virtueel Vergaderen (Obeya Room + Miro + VR + live streaming)