Your favorite spot

 

Your favorite spot

De muziek- en evenementenindustrie maakt moeilijke tijden door. Sinds het begin van de pandemie zijn duizenden evenementen over de hele wereld geannuleerd en is het wakker worden met het nieuws van annuleringen en uitstel de nieuwe norm geworden. Wij willen artiesten en organisatoren van evenementen ondersteunen door de evenementen virtueel en binnenshuis te brengen in een cross industry format.

We denken dat Spotify de verbinder kan zijn voor de vele artiesten, organisatoren van evenementen en fans.

Spotify Virtual Festival: Spotival

Spotival is een virtueel festival waar je kan genieten van optredens van allerlei artiesten, verschillende area’s kan bezoeken en je vrienden kan ontmoeten. 


Belevingen variëren van audio, video interactieve video, 360 video, 3D omgevingen, (semi) livestreams en 3D omgevingen. Het is mogelijk om met 1 account te switchen naar verschillende devices; smartphone, smartphone VR, pc, VR/AR headset en zelfs een interactieve 4D cabine. Ook is het dankzij geïntegreerde betalingsmodules mogelijk om op verschillende niveaus – voor, tijdens of na een evenement of beleving – virtuele aankopen en donaties te doen. Denk bijvoorbeeld aan een biertje kopen aan de virtuele bar (die ook daadwerkelijk thuis bezorgd wordt, met een kleine vertraging 😉 tot een t-shirt van je favoriete artiest. 

Het virtuele Spotival is tevens een mooie start van een Spotival editie in real life, wanneer de evenementen weer toegestaan zijn. Bekijk in de onderstaande video’s de mogelijkheden.


 

Your favorite spot this season: The QuaranTent

Een online en offline merchandise product op één plek, jouw favoriete spot dit seizoen: www.thequarantent.com

De QuaranTent is niet zomaar een tent: met logo’s op de tent kun je digitale content ophalen met een smartphone (zoals een QR-code). De content op de tent kan op maat gemaakt worden, denk aan logo’s van artiesten of andere merken. Ook is de tent gelijktijdig een Green Screen, waarmee je gave content kunt creëren. En aangezien het logo van Spotify groen is, hiermee natuurlijk een ‘match made in heaven’ 😉

De daily support content kan worden gedeeld via muziek / audio, video’s en indien gewenst livestreams, 360 omgevingen etc. Denk ook aan digitale content van derden waarmee organisatoren van evenementen normaal gesproken zaken doen. De QuaranTent houdt je in contact met je fans (je tribe) en we bouwen een wereldwijde community op. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen avatar maken en foto’s van hun home experiences delen via een speciale tribe wall en andere sociale mediakanalen. Naast deze exposure is het ook mogelijk donatie-opties aan de content toevoegen.

 
Het virtual festival en merchandise product dragen bij aan het verhogen van de fan engagement, online verkoop en merkactivatie. Door de cross sector aanpak creëren we nieuwe co-creatie modellen en verdienmodellen en zorgen we voor een duurzame, future proof muziek- en evenementenindustrie, zowel in tijden van crises als ook daarna.

Let’s join forces!